Skip to main content
SEO

Evenementen Schijndel

 
 
 
 
 

Evenementen in Schijndel

In de zomermaanden van 2021 worden in Schijndel diverse evenementen georganiseerd die je niet wilt missen! Ondernemers organiseren evenementen in het Schijndelse centrum. En er worden evenementen vlakbij ons mooie centrum georganiseerd. Ga op pad in Schijndel en ontdek de Kermis, ons Zomercarnaval, de Hartemèrt, Pleinpop, het WK Paalklimmen, Paaspop, de Boschwegse Mèrt of de Kinderboulevard!

 

Juli: Kermis en Schijndel aan Zee

De Kermis trapt onze Zomeragenda van 2021 af! Van 10 t/m 14 juli 2021 wordt op het evenemententerrein aan de Steeg in Schijndel de Schijndelse Kermis gehouden. Met diverse attracties en een feestelijke tent. Op de Kermis vind je vermaak voor jong & oud. Het evenemententerrein, de locatie van de Kermis, ligt op loopafstand van ons centrum. Horecagelegenheden zijn in de periode veelal geopend. Combineer je jouw bezoek aan de kermis met een bezoekje aan een van onze horecagelegenheden? Leuk!

Van 19 juli t/m 20 augustus verwelkomen we het Schijndelse strand ‘Schijndel aan Zee’ in ons centrum. In de genoemde periode kun je hier genieten van het ultieme vakantiegevoel met acts uit binnen- en buitenland, verschillende sportactiviteiten en een dansje in de avond in het zand. In samenwerking met de omliggende horecagelegenheden is Schijndel aan Zee altijd weer een groot succes!

Augustus: Prijzenfestival, Zomercarnaval en Hartemèrt

Eind augustus vinden er diverse evenementen in Schijndel plaats. Van 21 t/m 28 augustus kun je zegels sparen voor het Prijzenfestival. Als je in ons Schijndelse centrum € 10,- besteed bij een deelnemende ondernemer, ontvang je een Prijzenfestival zegel. Met een volle spaarkaart maak je kans op gave prijzen van lokale ondernemers. Aansluitend op het Prijzenfestival worden ons Zomercarnaval op 27, 28, 29 augustus en de 43e editie van de Hartemèrt op 29 augustus in het centrum georganiseerd. Kom dus zeker naar het Schijndelse centrum in het laatste weekend van augustus. Want alleen dan geniet je van een Zomerse, kleurrijke, Braziliaanse carnavalsoptocht én je kunt de kraampjes van de altijd gezellige Hartemèrt langs! Alle winkels en horecagelegenheden in ons centrum zijn dit weekend geopend, extra leuk dus!

September: Paaspop, Boschwegse Mèrt en Kinderboulevard

September starten we met het nationaal bekende Paaspop. Van 3 t/m 5 september dans je tussen de graspollen en in tenten op hits van nationale en internationale artiesten. En wil je de full-experience? Dan raden we je aan om voor jouw bezoek aan Paaspop langs te gaan bij de horecagelegenheden in ons centrum voor een goede bodem! Vlakbij het centrum, aan de Boschweg, wordt op 12 september de Boschwegse Mèrt gehouden. De horecagelegenheden en winkels in die hoek zijn dan gezamenlijk geopend en er zijn diverse kramen gevuld met producten. Een leuk dagje uit! Voor kinderen wordt op 26 september de Kinderboulevard in het centrum georganiseerd. Met springkussens, spelletjes, schminken en entertainment staat ons centrum die dag in het teken van kinderen. Ouders zijn natuurlijk van harte welkom bij de aangrenzende horecagelegenheden met uitzicht op de diverse onderdelen van de Kinderboulevard.

Bekijk alle evenementen in Schijndel

Voldoende parkeerplaats vlakbij evenementen Schijndel

Schijndel ligt in de omgeving van Sint-Oedenrode, Veghel, Boxtel, Uden, Den Dungen, Sint-Michielsgestel, Heeswijk en Berlicum. Ons dorp is eenvoudig met auto en/of de fiets bereikbaar. Vlakbij de evenementenlocaties en vlakbij het centrum in Schijndel is voldoende parkeerplaats, allemaal gratis. Een overzicht van parkeerplaatsen vind je op de pagina ‘parkeren‘. In het centrum wordt veelal een parkeerschijf voor twee uur gevraagd. Op de detailpagina’s van winkels of op de detailpagina’s van horecagelegenheden ontdek je eenvoudig waar je het dichtste bij jouw onderneming naar keuze kunt parkeren. Je vindt in ons dorp zelfs oplaadpunten voor elektrische fietsen. Dus ga jij er een dagje met de fiets op uit en wil je dat combineren met een bezoek aan een Schijndels evenement? Dan ben je van harte welkom. Met de auto, met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Want ons dorp is uiteraard ook met openbaar vervoer goed bereikbaar met bussen vanaf Eindhoven of Den Bosch.

Over InSchijndel

www.InSchijndel.nl is dé plek waar je alle praktische informatie over toeristische en recreatieve activiteiten in Schijndel vindt. We hebben informatie verzameld over alle horecagelegenheden en winkels in ons centrum. Zodat jij gemakkelijk op de hoogte bent van het laatste nieuws. InSchijndel wordt ondersteund door de lokale horecaondernemers, winkeliers en toerisme & recreatie. Samen heten we je van harte welkom in ons dorp. Tot snel!

Zomeragenda:

 • Kermis 10 t/m 14 juli
 • Schijndel aan Zee 19 juli t/m 20 augustus
 • Prijzenfestival 21 t/m 28 augustus
 • Pleinpop 27 en 28 augustus
 • Zomercarnaval 27 t/m 29 augustus
 • Hartemèrt 29 augustus
 • Paaspop 3 t/m 5 september
 • WK Paalklimmen 10 en 11 september
 • Boschwegse mèrt 12 september
 • Kinderboulevard 26 september
 • Bekijk onze agenda voor meer evenementen
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel