Skip to main content
Nieuws 2021

De Koffiemolen is ‘back in town’

 
 
 
 
 

De Koffiemolen is ‘back in town’

Goed nieuws voor alle fans van De Koffiemolen, de lunchroom die in de jaren negentig en de jaren nul gevestigd was aan de Hoofdstraat. Want De Koffiemolen komt terug! Niet alleen de naam is binnenkort weer te vinden in het centrum van Schijndel, ook de gerechten en de gezellige huiskamersfeer waar De Koffiemolen destijds in uitblonk, beleven een ‘revival’. Met de overname van BakkieKoffie, wil Natalie Vervoort-van de Greef de voormalige Koffiemolen laten herleven. Met een hoop Brabantse gezelligheid én haar eigen ‘touch’.

“Het is al lange tijd mijn droom om een horecazaak in Schijndel te starten”, vertelt Natalie. “Toen de kans zich voordeed om BakkieKoffie over te nemen, wist ik dan ook meteen dat ik die moest grijpen. Deze tijd is natuurlijk niet ideaal voor horecaondernemers, maar zo’n kans komt niet vaak voorbij. Mijn hart en passie liggen al twintig jaar in de horeca. Ik heb zelf bijna tien jaar bij De Koffiemolen gewerkt, toen Marcel en Carolien van Dinther eigenaar waren. Enerzijds weet ik dus waar ik aan begin. Anderzijds merk ik dat er, nu ik zelf ga ondernemen, veel op me af komt.”

Behalve bij De Koffiemolen, werkte Natalie in het verleden ook bij onder andere Le Verre en Lieveling. “Ik wilde dit al zó lang zó graag!” vervolgt ze. “En het moest in Schijndel zijn. Ik ken hier iedereen, ik word aangesproken op straat, het is gewoon gezellig hier!” Die gezelligheid is volgens Natalie ook essentieel in haar branche. “Met De Koffiemolen wil ik echt die Brabantse gezelligheid neerzetten. Het idee van de zoete inval: kom maar lekker binnen, reserveren is niet nodig, je bent altijd welkom! Ik leg bewust meer focus op het eten dan voorheen bij BakkieKoffie het geval was. Ik heb een uitgebreide lunchkaart, met de klassiekers die De Koffiemolen destijds ook serveerde. Maar ook voor alleen een kop koffie ben je van harte welkom. Ik hoop echt dat laagdrempelige huiskamergevoel terug te brengen.” Daarop past Natalie op dit moment ook het interieur aan. Zo komt er een donkere wand, een nieuwe bank, de hoek achterin wordt gezellig aangekleed en er komt over het algemeen meer warmte in het interieur. “Het moet een warm welkom uitstralen, en mensen moeten het gevoel hebben dat ze met open armen ontvangen worden.”

Dat Natalie in Schijndel veel mensen kent, blijkt ook uit de steun die ze krijgt uit allerlei hoeken. “Het is ongelooflijk, maar al mijn vorige werkgevers hier in Schijndel helpen me hierbij. Zo ben ik natuurlijk aan Marcel en Carolien van Dinther gaan vragen of ik de naam ‘De Koffiemolen’ mocht gebruiken. Dat mocht niet alleen, ze waren ook nog eens laaiend enthousiast! Ook Mark en Ilse van Rattingen, die eerst de Boerenhofstede hier in Schijndel runden en nu twee horecazaken in Oirschot hebben, helpen mij met van alles en nog wat. En John van de Langenberg van Le Verre, waar ik vijf jaar gewerkt heb, ondersteunt mij en heeft me enorm geholpen. Hieruit blijkt wel dat we elkaar als horeca goed ondersteunen.

Van social media optuigen tot het interieur restylen, van leveranciers zoeken tot de wifi regelen: op dit moment is Natalie nog hard aan het werk om alles rond te krijgen. “Het is een spannende tijd”, zegt ze. “Niemand weet wanneer we open mogen. Maar ik wilde niet in dat negatieve blijven hangen. Ik kijk liever vooruit, en ik heb hier megaveel zin in!”

De Koffiemolen is gevestigd aan Hoofdstraat 102 en hoopt in februari de deuren te mogen openen voor koffie en lunch. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.dekoffiemolenschijndel.nl.

InSchijndel De Koffiemolen back in town
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel