Nieuws

Een goed gevoel bij Plus Bertrams

By 13 april 2021No Comments
 
 
 
 
 

Enthousiasme, ondernemerslust en ‘meteen een goed gevoel’ bij Plus Bertrams

Het enthousiasme en de ondernemerslust stralen er vanaf: de kersverse eigenaren van Plus Bertrams hebben er duidelijk zin in. Sinds eind maart hebben ze het stokje overgenomen van Wim en Mary-Anne Eijkemans. En waar ‘Plus Eijkemans’ een begrip was in Schijndel, zijn ook de nieuwe eigenaren vastberaden om er iets moois van te maken. Het jonge stel, Joey Bertrams (30) en Lysanne van Reijen (28), is enthousiast over alles: de winkel, het ondernemerschap, hun medewerkers én Schijndel. “Al in de eerste dagen dat we open waren kregen we meteen de bevestiging: we hebben de juiste keuze gemaakt. Dit dorp past bij ons.”

Vooral voor Lysanne was het openen van een eigen Plus-winkel al langere tijd een droom. Haar ouders hebben ook een Plus-supermarkt en ze is dan ook als ondernemersdochter opgegroeid. Ook Joey wist als zoon van twee ondernemers al jong dat hij ‘eigen baas’ wilde worden. Beiden volgden een aantal opleidingen, waaronder de Plus-ondernemersopleiding. Toen de overname van Plus Eijkemans op hun pad kwam, zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. Lysanne: “We wonen in Riethoven, en we kenden Schijndel als dorp niet. Het was voor ons heel belangrijk om de sfeer te proeven, om gevoel te krijgen… Alleen op die manier konden we beslissen of dit bij ons zou passen. Om dat gevoel te krijgen, zijn we letterlijk heel Schijndel doorgereden; we hebben bijna iedere straat gehad. En we zijn incognito boodschappen wezen doen, om te bekijken wat onze concullega’s in Schijndel doen en wat de mensen hier zoal in hun karretje leggen. Zo zijn we erachter gekomen dat Schijndelse mensen lekker behoorlijk Bourgondisch zijn, haha! Dat past heel goed bij ons!”

“Het dorpse, het Brabantse en de gemoedelijkheid spraken ons meteen aan”, haakt Joey daarop in. “Er wordt veel georganiseerd hier, Schijndel is een actief dorp. En de mensen houden van lekker eten en drinken. Daar willen we wel op inspelen met ons eigen assortiment.” “Dat assortiment is al supergoed, want we nemen een erg succesvolle winkel over en dat vinden we erg fijn” zegt Lysanne hierop. “Maar we willen er graag ons eigen sausje overheen gooien.” Dat sausje bestaat onder andere uit (nóg) meer aandacht voor lokale producten, zoals bijvoorbeeld brood, aardbeien en asperges uit de (directe) omgeving. “En ik zie het ook nog wel gebeuren dat we ons eigen Plus Bertrams-worstenbrood ontwikkelen”, zegt Joey met een lach. “Als het even kan, doen we dat in samenwerking met andere Schijndelse ondernemers. Dat levert win-winsituaties op. En net als Wim Eijkemans willen we middenin de samenleving staan. We willen écht iets toevoegen hier.”

Tot nu toe is het ondernemerschap voor Lysanne en Joey vooral een snelkookpan: in de eerste weken waren ze iedere dag van 5.30u tot 21.30u aanwezig. Op die manier konden ze hun medewerkers, de winkel en de klanten in korte tijd zo goed mogelijk leren kennen. En dan was het ook nog Pasen, waardoor ze meteen in de op-één-na-drukste periode van het jaar terecht kwamen. “Maar het is allemaal goed verlopen en we zijn heel warm ontvangen”, geeft Lysanne aan. “Zowel de medewerkers als de klanten stonden echt open voor ons. En dat gaf meteen een goed gevoel. Door corona hebben we helaas geen grootse opening kunnen houden. Maar we hebben onze medewerkers in de eerste week wel iedere dag een luxe lunch voorgeschoteld. Zo konden we toch iets voor hen doen. Op de eerste zondag dat wij in de winkel stonden, kwam er een klant met een doos Toffifee naar ons toe. Zelfs van concullega’s kregen we kaarten om ons succes te wensen. Dat vonden we typisch voor hier: iedereen is zó betrokken. We voelen ons heel erg welkom en helemaal op onze plek hier. Dit dorp past bij ons. We wílden er al voor gaan, maar na zo’n warme ontvangst hebben we er nóg meer zin in!”

Plus Bertrams en Eijkemans
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
Hallo InSchijndel

Ben jij ondernemer in Schijndel en wil je een evenement toevoegen? Of heb je een vraag over inSchijndel? Neem contact met ons op.

Neem contact op
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel