Nieuws

Restaurant Mász

By 10 juni 2021juni 11th, 2021No Comments
 
 
 
 
 

Restaurant Mász

Verrassend, gastvrij en ‘écht een andere beleving

Als vierjarige jongen maakte hij al een koksmuts van een lege beschuitverpakking. Thomas Vugts, de eigenaar en chef-kok van het nieuwe restaurant Mász, wist toen al dat hij de horeca in wilde. Nu is hij met 24 jaar ongetwijfeld één van de jongste horeca-ondernemers in Schijndel en (ver) daarbuiten. Toch weet hij precies wat hij wil: het verschil maken voor zijn gasten. Vanaf het moment dat de deur opengaat tot het moment dat zij aan het eind van avond voldaan weer naar buiten stappen. Of zoals hij het zelf zegt: “Ik ben dan wel jong, maar de passie is hetzelfde.”

Mász is gevestigd aan de Vicaris van Alphenstraat 10c, in het pand waar voorheen restaurant Noot gevestigd was. Daar bezorgen Thomas en zijn team hun gasten graag een heerlijke avond. “Bij ons kom je nog voor een ‘ouderwetse’ avond uit eten”, vertelt hij. “Je neemt de tijd, gaat heel de avond lekker zitten, en we maken er echt iets bijzonders van. We bieden een avondvullend concept, in combinatie met ‘fine dining’-gerechten: gerechten die bijzonder, verrassend en van hoog niveau zijn. Wat trouwens niet wil zeggen dat je bij ons per definitie duur uit bent, integendeel. Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt, maar juist ook heel betaalbaar uit eten gaan.”

Behalve voor een heerlijk diner, kun je bij Mász ook terecht voor lunch, borrel of kop koffie. “We bieden ook een aantal speciale cocktails en verschillende borrelplanken”, vertelt Thomas. “Maar wat we in al onze gerechten terug laten komen, is dat we écht een andere beleving bieden. Je vindt bij ons geen standaard sateetje of varkenshaas. Zelfs in onze bitterballen, die van het merk Holtkamp zijn, onderscheiden we ons op onze eigen manier. We zoeken altijd de spanning op met niet-alledaagse combinaties. We maken alles zelf en blijven constant vernieuwen. Daarnaast proberen we veel lokaal in te kopen. Zo werken we samen met onder andere Dennis van de Ven, de Kaaskoning en ’t Wijnhuis. Met onze kennis van het eten en de wijnen, een super-gastvrije instelling en verrassende gerechten hopen we onze gasten gelukkig te maken. Want dat is wat we écht gemist hebben en wat de horeca zo leuk maakt: de interactie met de mensen.”

Hoewel hij nog jong is, hebben Thomas en zijn team de nodige ervaring op zak. Omdat hij als vierjarige al wist dat hij in de horeca wilde gaan werken, was het voor hem vanzelfsprekend dat zijn eerste bijbaantje ook in de horeca zou zijn. Vanuit Den Dungen, waar hij vandaan komt, begon hij als afwashulp bij De Deugniet, destijds een horecazaak in Schijndel. Hij ging naar de horeca-opleiding van de Rooi Pannen en kwam via restaurant De Dungense Brug en Le Verre terecht in een vijfsterrenhotel op Curaçao, om daar vervolgens Noble (voorheen: Chalet Royal) in Den Bosch en een leidinggevende functie als sous-chef bij een restaurant in Tilburg aan vast te plakken. Toen de kans op zijn pad kwam om zijn eigen zaak te beginnen, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Als ik vroeger met mijn moeder mee ‘moest’ als zij ging winkelen, gingen we vaak lunchen bij de Koffiemolen. En die is nu weer terug, superleuk! Daar ken ik de huidige eigenares Natalie ook van. En via mijn werk bij De Deugniet en Le Verre, ken ik ook al een hoop mensen uit de Schijndelse horeca. Schijndel voelt voor mij dan ook heel vertrouwd. Als horeca-ondernemers in Schijndel zijn we bovendien meer collega’s dan concurrenten: ik ben door veel van mijn mede-ondernemers hartelijk ontvangen hier. Dat dorpse en gemoedelijke spreekt me heel erg aan. Het winkelen vroeger met mijn moeder, mijn eigen ervaring in Schijndel, de mensen die ik nog ken en die me nu weer aanspreken, die droom die ik als jongetje al had… voor mij grijpt alles nu in elkaar.”

in schijndel - blog restaurant masz
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
Hallo InSchijndel

Ben jij ondernemer in Schijndel en wil je een evenement toevoegen? Of heb je een vraag over inSchijndel? Neem contact met ons op.

Neem contact op
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel