Nieuws

Schijndel kleurde spectaculair Oranje

By 2 mei 2022No Comments
 
 
 
 

Schijndel kleurde spectaculair Oranje

Terugblik op Oranjeweek 2022

“Schijndel, normaal geel en groen gekleurd, maar van 22 april t/m 1 mei volledig in oranje. We kijken terug op een spectaculaire eerste editie van de Oranjeweek. Met als hoogtepunten de drukte in ons centrum op zaterdag 23 april tijdens Schijndel Cultuur en op woensdag 27 april met Koningsdag”, aldus citymanager Harrie van Herpen. En zo vult Harrie aan: “Zonder de medewerking van onze lokale ondernemers hadden we niet zo’n prachtige week kunnen neerzetten. Ondernemers: bedankt voor jullie inzet!”

Diverse activiteiten in en rondom Oranjetent

Velen is het niet ontgaan: tien dagen lang stond er een prachtige tent op de markt in ons centrum. Vrijwel iedere dag was er in en rondom die tent iets te doen. Van de uitslag van de Skendelse Kwis, Skêndel Zwingt, kindervrijmarkt en Screaming Billy tot aan een aspergediner en bierproeverij. Er was echt voor ieder wat wils!

De Oranjeweek in de tent op de markt op trapte op vrijdag 22 april af met de uitslag van de Skendelse Kwis. Die dag erna, zaterdag 23 april, bruiste het centrum tijden Schijndel Cultuur. Muziek, dans, theater, kunst én cultuur waren allemaal te zien. Gewoon in ons eigen centrum. Op dinsdag 26 april werd Koningsnacht ingeluid door Skêndel Zwingt. Niet aan de Steeg zoals voorgaande jaren, maar juist in de tent op de markt. Een prachtige avond op deze nieuwe locatie. Op woensdag 27 april, Koningsdag, was het fantastisch druk in het Schijndelse centrum. Een fietsen defilé en kindervrijmarkt met dank aan het Oranjecomité, maar ook een Boel K-ree competitie en muziek van Screaming Billy. De terrassen zaten vol en winkels werden drukbezocht.

Na Koningsdag ging het programma in de tent gewoon door. Met op donderdag 28 april een Aspergediner. Een mooie samenwerking tussen diverse horecaondernemers én de modeshow georganiseerd door enkele winkeliers resulteerde in een luxe beleving voor gasten. Op vrijdag 29 april was het tijd voor de Bierproeverij, óók een samenwerking van diverse horecaondernemers. Heerlijke bieren en bijpassende hapjes. Alweer een succes! De oranjeweek werd door carnavalsvereniging Net Nie afgesloten met op zaterdag 30 april en zondag 1 mei Klompenklets. Een aangepast moment omdat dit festijn eerder door corona niet door kon gaan, maar met oude, vertrouwde en bijzondere gasten.

Samenwerkingen ondernemers en stichtingen

Samen met Jasper van de Heijden en Harold van Veghel heeft citymanager Harrie van Herpen deze eerste editie van de Oranjeweek georganiseerd. Jasper kijkt vol lof terug op het aspergediner: “De samenwerking tussen horecaondernemers in Schijndel is zo ontzettend bijzonder. En dat zie je tijdens zo’n aspergediner echt terug. Koks van verschillende horecagelegenheden werken samen om een culinair hoogstandje neer te zetten. Dat is fantastisch. Juist daardoor was het aspergediner een succes. Sámen hebben we een culinair viergangendiner succesvol gepresenteerd en onze gasten een luxe beleving gegeven. Dat is het mooiste om te doen”.

Naast lokale ondernemers waren ook diverse stichtingen onderdeel van de Oranjeweek. Harold van Veghel vertelt: “Een tent op de markt, samenwerkingen tussen ondernemers én lokale stichtingen die hun steentje bijdragen. Het maakt de Oranjeweek zo ontzettend waardevol én plezierig. Zo zijn we de scouting bijvoorbeeld erg dankbaar voor hun inzet. Maar vergeet de organisatie van de Skendelse Kwis, Phoenix Cultuur, het Oranjecomité, de organisatie van Skêndel Zwingt en carnavalsvereniging Net Nie niet. Want mede dankzij hen was dit meerdaagse event een succes!”.

Oranjeweek 2023

Harrie, Jasper en Harold hopen in 2023 een volgende editie van de Oranjeweek namens InSchijndel neer te zetten. Met opnieuw een tent op de markt en met hopelijk nog meer samenwerkingen van Schijndelse ondernemers en stichtingen.

InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
Hallo InSchijndel

Ben jij ondernemer in Schijndel en wil je een evenement toevoegen? Of heb je een vraag over inSchijndel? Neem contact met ons op.

Neem contact op
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel