Nieuws

Shoeshiners

By 26 november 2021No Comments
 
 
 
 
 

Shoeshiners

Altijd al een oogje op Schijndel

Een flinke bak energie, een jonge groep mensen en een ongebreideld enthousiasme… en dat gecombineerd met een uitgebreide kennis en vakmanschap. Dat is wat Shoeshiners, de nieuwe schoenmakerij aan de Hoofdstraat 77 in Schijndel, uniek maakt!

Sinds oktober 2021 vind je in het centrum van Schijndel een nieuwe schoenmakerij: Shoeshiners. Het is het vierde filiaal van Randy: naast de vestiging in Schijndel heeft hij al winkels in Berlicum (waar hij in 2012 op zijn 21e begon), Rosmalen (2017) en Heesch (2019). “Het gekke is,” vertelt Randy daarover, “dat mensen soms denken dat we met vier vestigingen een franchiseformule zijn geworden. Maar dat is helemaal niet zo, en het is ook niet wat ik uit wil stralen. Juist het persoonlijke is in mijn winkels belangrijk. Het gaat mij ook niet om de aantallen: ik heb liever vijf goedlopende zaken dan tien waar de kwaliteit te wensen overlaat. Kwaliteit staat hier altijd voorop!”

Maar waar uit die kwaliteit zich bij Shoeshiners nu precies in? Randy: “Het begint natuurlijk met het beheersen van het ambacht. Ik ben op mijn 16e begonnen in de branche en ben nu 32. Ik heb dus inmiddels een bak ervaring. Tegelijkertijd ligt de gemiddelde leeftijd van onze medewerkers op 30 jaar. We zijn dus een erg jong bedrijf! Die combinatie, van jong en toch vakbekwaam, is uniek te noemen in onze branche. Daarnaast zit kwaliteit volgens mij ook in het meebewegen met de wensen van klanten. Klantvriendelijk zijn, luisteren naar je klanten en hen zo goed mogelijk helpen. Daarvoor is het nodig om aan te sluiten bij de behoefte. De apparatuur voor schoenreparatie die we vandaag de dag gebruiken, is bijvoorbeeld eeuwenoud, daar is in de loop der tijd weinig aan veranderd. Wij mogen ons bovendien ‘meesterschoenmaker’ noemen: dat betekent dat we gecertificeerd zijn door het Schoenmakersgilde. Daarom mogen we exclusief gebruikmaken van de originele materialen van gerenommeerde merken en deze schoenen origineel repareren. Met het vakmanschap zit het dus wel goed. Wat in deze tijd wél anders is, is dat de helft van de schoendragers sneakers draagt. Daarom hebben wij onder andere geïnvesteerd in een speciale reinigingsmachine voor sneakers. Ook staan we regelmatig op allerlei soorten beurzen en evenementen, van een wijnbeurs tot een autoshow of bijvoorbeeld Hartemèrt! De ‘shoepampering & shine’ die we op evenementen aanbieden, is een vorm van verwennerij én een vorm van entertainment. Daarnaast bieden we ‘sneakercleaning’ aan. Verder zijn we heel actief op social media; zo informeren én inspireren we onze klanten.”

“Dit zijn concrete voorbeelden van hoe we een jong en dynamisch bedrijf combineren met een eeuwenoud ambacht”, vervolgt Randy. “Bovendien maakt de afwisseling in werkzaamheden ons vak erg leuk. Er zijn zó veel facetten aan. Van schoenreparaties in alle soorten en maten tot sleutels dupliceren, graveerwerk, riemen maken… Met het Winterpark Schijndel, dat nu helaas niet doorgaat, zouden we schaatsen gaan slijpen. Maar ook als er natuurijs ligt, slijpen we je schaatsen graag. Het is al met al heel divers!” Die diversiteit is volgens Randy het leukst. “En natuurlijk het feit dat je mensen zo snel kunt helpen. Iedere klant is hier welkom, en wij nemen iedereen serieus. En het mooie is: in een relatief kort tijdsbestek kun je mensen blij maken, door hun eigen spullen weer een tweede leven te geven. Dat past ook mooi bij de duurzame gedachte die tegenwoordig zo relevant is.”

Op Schijndel had Randy altijd al een oogje. “Ik wilde me destijds niet in Schijndel vestigen, omdat er toen nog een andere schoenmakerij zat”, vertelt hij. “Toen ik hoorde dat hij wegging, heb ik meteen actie ondernomen. Deze locatie is een perfecte plek, en al tijdens de verbouwing van onze winkel kregen we nieuwsgierige en enthousiaste reacties van passanten. Schijndel voelde meteen als een warm bad! Na de opening is dat gevoel nóg sterker geworden, er is zoveel te doen en we worden overal meteen bij betrokken, echt leuk! Schijndelaren zijn bovendien trouw aan hun eigen centrum, dat valt op. Als ze hier iets kunnen krijgen, zullen ze daarvoor echt niet naar de stad gaan. Dat is goed, zo houden we samen het centrum van Schijndel levendig!” Maar waarom zouden Schijndelaren nu naar Shoeshiners komen? “Klanttevredenheid en kwaliteit, daar gaat het bij ons om. En ik kan roepen over mezelf wat ik wil, maar uiteindelijk is het aan ons om in de praktijk onze kwaliteit te bewijzen. Loop dus vooral eens binnen om het zelf te ervaren!”

Shoeshiners is gevestigd aan de Hoofdstraat 77. De winkel is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 9.00u tot 18.00u en op zaterdag van 9.00u tot 16.00u.

Meer informatie
InSchijndel
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
Hallo InSchijndel

Ben jij ondernemer in Schijndel en wil je een evenement toevoegen? Of heb je een vraag over inSchijndel? Neem contact met ons op.

Neem contact op
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel