Nieuws

Volop ideeën bij IJscafé Schijndel

By 6 november 2020november 12th, 2020No Comments
 
 
 
 
 

Volop ideeën bij IJscafé Schijndel

Als je in maart begint in je nieuwe ijssalon, dan sta je niet bepaald te springen als het land een week later in ‘intelligente lockdown’ gaat. Toch bleef én blijft Hendrik Drost, de eigenaar van IJscafé Schijndel, vooral vooruit kijken. Van nieuwe ijssoorten tot een restyling van het terras en het samenstellen van verwenpakketten: “Ik heb ideeën genoeg!”

“Door alle maatregelen rondom corona, heb ik dit seizoen maar laten gaan”, vertelt Hendrik op een herfstachtige vrijdagmiddag. “Ik moet bijvoorbeeld mijn logo nog aanpassen op verschillende plekken, ik moet de marketing nog helemaal opstarten en ik heb allerlei plannen, maar voor nu kijk ik het even rustig aan.” Zijn voorbehoud is niet verwonderlijk: vlak na zijn intrek in IJscafé Schijndel, gevestigd in de Glazen Boerderij, ging de maatschappij op slot. “Gelukkig kon ik na twee dagen weer open”, zegt Hendrik. “Maar dan alleen als winkel, want de horeca mocht niet open zijn. Dat is nu opnieuw zo. Ik heb plexiglas schotten geplaatst, zodat mensen veilig naast elkaar ijs kunnen bestellen. En ik heb in het voorjaar ook nog even een ‘drive-in’ gehad: een ijskraampje hier aan de kant van de weg, waar je met de auto langs kon rijden. Daar werd goed op gereageerd.”

Hendrik woont in Doesburg, waar hij voorheen ook een ijssalon runde. “Van ijs wist ik genoeg, maar van Schijndel nog niks”, zegt hij. “De eerste tijd had ik daarom gereserveerd om te ontdekken: hoe is Schijndel? Hoe zijn de mensen, wat is het koopgedrag en waar ligt de behoefte? Hoe kan ik een meerwaarde bieden? Ik moet zeggen: de mensen hier zijn gezellig en gemoedelijk, ik ben warm onthaald. Maar in maart, toen de lockdown net in was gegaan, was het wel héél rustig: ik heb toen alles alleen gedaan. Dat werd in de loop van de tijd wel beter: wij waren op een gegeven moment zo’n beetje het enige uitje. In de zomer had ik zes oproepkrachten lopen. Maar al met al is het seizoen door corona niet geworden wat ik ervan had gehoopt toen ik deze stap zette.”

Toch blijft Hendrik positief. “Ik heb heel veel ideeën voor het IJscafé. Ik wil hier bijvoorbeeld het terras aanpakken: de banken eruit en tafels en stoelen neerzetten, zodat je fijner samen kunt gaan zitten. Op dit moment worden daarnaast veel verwenpakketten samengesteld door allerlei partijen. Zo’n pakket met een lekker wijntje, een toastje… misschien kan ik daarbij aansluiten met bonbons of macarons. Of ik stel zelf zo’n pakket samen. Ik wil daarnaast mijn ijssoorten uit gaan breiden met vier vegan ijssoorten en misschien volgend jaar met ijscoupes. Bij het ontwikkelen van nieuwe ijssoorten wil ik de mensen gaan betrekken. Dat deed ik voorheen in Doesburg ook al. Via Facebook kunnen zij dan zelf een smaak verzinnen, die ik dan ga maken. Zo heb ik al verschillende bijzondere ijssoorten gemaakt, waaronder een hartige ijssoort met witvis, risotto en broodkruimels. Ik hou ervan om mensen te blijven verrassen!”

Dat gaat zeker lukken. Want behalve aan nieuwe producten, denkt Hendrik ook aan groei. Zowel in het aantal winkels (“Heb je die keuken hier gezien? Daar kan ik wel 10 ijssalons mee bevoorraden!”) als in het aanbod (zo denkt hij bijvoorbeeld na over kinderfeestjes en workshops). “Ik wil constant verbeteren. Het ijs is goed, maar het kan altijd beter, bijzonderder, unieker. Groei en ontwikkeling zijn belangrijk, dat houdt het leuk. En ik geloof hierin. We gaan er iets heel moois van maken!”

ijscafé schijndel
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
Hallo InSchijndel

Ben jij ondernemer in Schijndel en wil je een evenement toevoegen? Of heb je een vraag over inSchijndel? Neem contact met ons op.

Neem contact op
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel