Nieuws

We doen het echt sámen!

By 13 augustus 2021augustus 23rd, 2021No Comments
 
 
 
 
 

Vrienden van InSchijndel

"We doen het echt sámen!”

Het is al weken een blikvanger op de Markt: het zomerse terras van Vrienden van InSchijndel. Met zijn kleurrijke stoelen, gezellige verlichting, mintgroene shelter en grote planten is het een sfeervolle plek, waar het goed toeven is. Negen Schijndelse horecaondernemers sloegen de handen ineen om het terras binnen no-time op te tuigen. “We willen allemáál dat er hier weer leven is!”

Op een ‘gewone’ woensdagochtend is het om 9 uur nog rustig op de Markt. Maar desalniettemin zijn Thomas de Groot van Café De Sok en Claudia Klomp van lunchroom ’t Onderonsje aanwezig om meer te vertellen over het Vrienden van InSchijndel-terras. Naast De Sok en ’t Onderonsje doen nog zeven andere horecagelegenheden mee aan het terras: De Beurs, Jansen & Jansen, De Koffiemolen, Het Tramhuys, Le Verre, Visite en Wijnbar de Buren. De ondernemers willen hun gasten ook in coronatijd een mooie plek bieden om samen te komen, lekker bij te kletsen en te genieten van een hapje en een drankje. Ook Citymanagement Schijndel en verschillende sponsoren droegen hun steentje bij. Het terras is sinds 23 juli open en blijft tot 31 augustus staan. Je kunt er terecht voor een drankje uit één van de barcontainers op de markt en een borrelhapje, dat door cafetaria De Kafmolen bezorgd wordt.

Het mooiste aan het terras is volgens Thomas en Claudia dat het zo tekenend is voor de saamhorigheid van de horecaondernemers in Schijndel. “We hebben het allemaal moeilijk gehad het laatste anderhalf jaar”, vertelt Claudia. “Maar nu gaan we er echt sámen voor. We willen allemaal iets moois neerzetten hier. En we willen dat er hier leven is! Doordat we op deze manier samenwerken, bouwen we een heel andere band op dan we voorheen hadden. We hebben op een andere manier contact. Voorheen was het contact ook goed, maar het wordt nu alleen maar beter!”

“Dat geldt ook voor ons personeel”, vult Thomas aan. “Ook zij gaan nu anders met elkaar om. Juist op het gebied van goede mensen hebben we het op dit moment moeilijk. Onze medewerkers hebben al anderhalf jaar bijna niet kunnen werken. De Sok, De Beurs en Visite zijn nu dicht. We vinden het lastig om de regels te handhaven: mensen moeten zitten en we moeten om middernacht sluiten… terwijl wij als gastheren er juist een feestje van willen maken! Dus dat gíng bij ons gewoon niet. Het moment waarop het bericht over de nieuwe regels kwam, waren we net weer één avond open geweest. Dat was wel écht heel zuur. Toen hebben we gezegd: jongens, we gaan er alles aan doen om jullie weer aan de slag te krijgen.”

Het resultaat is het Vrienden van InSchijndel-terras, waar het personeel nu weer kan doen waar het zo goed in is: het mensen naar de zin maken. “Voor of achter de schermen draagt iedereen zijn steentje bij”, vertelt Claudia. “In het begin is er gevraagd wie er allemaal mee wilden doen. Daar kwamen deze negen ondernemers uit. Samen hebben we toen de tekeningen gemaakt voor de opstelling en hoe het eruit moest zien.” En toen ging het snel. Binnen twee weken nadat het idee was ontstaan, stond het terras er. “Het Citymanagement hielp om onder andere het contact met de gemeente gemakkelijker te kunnen leggen en bij het aanvragen van de vergunning”, vertelt Thomas. “De gemeente was enthousiast en wilde helpen waar het kon. Vervolgens konden wij aan de slag met de praktische uitwerking. Ook hier hebben zowel het Citymanagement als onze sponsoren geholpen bij allerlei facilitaire zaken. Het was dan ook allemaal erg snel geregeld.”

Behalve voor gezelligheid, een borrelhapje en een drankje, kun je binnenkort ook terecht voor leuke activiteiten. Zo worden er een keeztoernooi, een toeptoernooi en een pubquiz georganiseerd. “Zo creëren we wat extra reuring, binnen de geldende regels”, lacht Thomas. “Bovendien houden we de versoepelingen in de gaten. Wie weet mogen we binnenkort wat meer. Kom dus vooral lekker genieten! Kijk voordat je langskomt even naar het stoplicht op de website, InSchijndel.nl. Als dat op rood staat, zit het terras vol. In dat geval kun je uiteraard kijken of je terechtkunt op het terras van één van de horecazaken in Schijndel. Staat het op groen, schuif dan gerust hier aan. Je bent méér dan welkom!”

Je kunt nog tot 31 augustus 2021 genieten van het Vrienden van InSchijndel-terras, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 00.00 uur en op zondag van 14.30 uur tot 00.00 uur.

Meer informatie
InSchijndel
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
Hallo InSchijndel

Ben jij ondernemer in Schijndel en wil je een evenement toevoegen? Of heb je een vraag over inSchijndel? Neem contact met ons op.

Neem contact op
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel