Skip to main content
Nieuws 2021

Wijnbar de Buren

 
 
 
 
 

Wijnbar de Buren maakt frisse start

Nieuwe inrichting, nieuwe kaart en nieuwe eigenaren

Wie de vernieuwde Wijnbar de Buren binnenkomt, ziet meteen het verschil. Waar eerst steigerhouten banken en rustige tinten overheersten, is nu een Balinese sfeer gecreëerd met veel groen, in combinatie met Romeinse taferelen op de muren. Het hele interieur is uitnodigend, knus en tot in detail uitgekiend, en bovendien gerealiseerd met maatschappelijk verantwoorde en duurzame materialen. Maar dat is niet het enige wat veranderd is. De nieuwe uitbaters van de bar, Britt Meijerman en Yick van der Velden, wilden het concept op meerdere aspecten ruimer trekken. “Het goede hebben we behouden, maar we wilden ook een stap verder.”

Britt en Yick, beiden jong en vol ideeën, zijn per 1 maart 2021 officieel de nieuwe bedrijfsleiders van de wijnbar. Allebei waren ze voorheen al werkzaam bij de wijnbar: voor veel gasten zijn het dus vertrouwde gezichten. Vanwege corona vierden ze hun ‘terrasopening’ op vrijdag 21 mei. “We waren precies op tijd klaar”, vertelt Britt. “De inrichting is compleet veranderd, de keuken is uitgebreid en verschillende praktische zaken zijn aangepast. Het was dus best wat werk, en door corona konden we eigenlijk mooi op ons gemak doen. Maar we willen wel nog een keer een ‘grande opening’ vieren.”

De wijnbar is overgenomen door Paul en Janneke Mettler. “Paul is eigenaar van een interieurbouwbedrijf”, vertelt Britt. “Hij heeft de bar ontworpen, verbouwd en ons van alle benodigdheden voorzien om de bar te runnen. Judith, de vorige eigenares van de wijnbar, had het tof gedaan en heeft iets heel moois neergezet. Maar wij wilden een stap verder: meer keuze in wijnen, maar ook meer mogelijkheden om te eten. Voorheen waren er alleen fingerfoods, nu bieden we ook verschillende gerechten aan voor lunch en een eenvoudig diner.” Hier haakt Yick, die voorheen kok is geweest in andere horecazaken, aan: “Als onze gasten lekker zitten te borrelen, hoeven ze niet meer weg, maar pakken ze gewoon hier iets te eten. Er zijn verschillende maaltijdsalades, een seizoensoep, pintxo’s, een soort broodtapas, en meer. Ook is de borrelkaart uitgebreid. We hebben daarvoor een heel nieuw keukenteam samengesteld. En het betekent dat we langer opengaan, al vanaf 11.30u, zodat mensen hier ook lekker kunnen lunchen als ze dat willen.”

Ook wat betreft de wijnen hebben Britt en Yick het roer omgegooid. “We wilden met een schone lei beginnen”, vertelt Britt. “Dus we hebben gekozen voor een nieuwe leverancier, met wie we een ruimer assortiment hebben samengesteld. Met een diversiteit aan landen, druiven en een mooie balans tussen de zogenaamde ‘oude wereld’, met wijnen uit klassieke wijnlanden als Frankrijk en Italië, en de ‘nieuwe wereld’, met wijnen uit nieuwe wijnstreken als Argentinië en California.” Drie keer per jaar wisselt de wijnkaart en daarnaast is er de zogenaamde ‘maandeditie’. “Dat zijn wijnen, hapjes of cocktails die we tof vinden of waar een mooi verhaal achter zit,” zegt Yick. Ook het aanbod aan (speciaal)bieren is uitgebreid. “We zijn van twee tappen naar vier tappen gegaan. En we zijn een samenwerking aangegaan met bierbrouwerij Sint Servattumus, waardoor we nu ook Schijndelse bieren gaan bieden.”

Blijft er nog wel iets hetzelfde? Jazeker, geven Britt en Yick aan. De huiselijke, laagdrempelige sfeer bijvoorbeeld, dat gevoel dat je er altijd terecht kan om op je gemak een wijntje te doen en lekker bij te kletsen. Ook de live muziek die regelmatig bij Wijnbar de Buren te horen was, blijft erin. En de wijn- en bierproeverijen die voorheen al werden georganiseerd, blijven ook behouden. Als geboren en getogen Schijndelaren doen Britt en Yick er dus alles aan om de Schijndelse mensen een mooie tijd te bezorgen. “Ik krijg er gewoon energie van als ik het terras op loop”, vertelt Britt. “De gezelligheid, de wijn… en we kennen zo veel mensen hier. Het is zó gezellig… we weten dat het werk is, maar zo voelt het niet!”

InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel