Nieuws

Bloemenzaken InSchijndel

By 15 mei 2020juli 22nd, 2020No Comments
 
 
 
 
 

Van grafstuk tot hart onder de riem: bloemwinkels in coronatijd

Hoewel de bloemenzaken in Schijndel ondanks de corona-maatregelen ‘gewoon’ open zijn gebleven, is er de afgelopen maanden maar weinig ‘gewoon’ geweest voor deze winkels. Ook Van Roosmalen Creatief, op de hoek van Vicaris van Alphenstraat en de Markt, zag de werkzaamheden op verschillende vlakken veranderen. Eigenares Sonja van Roosmalen vertelt er meer over.

“Sinds de corona-maatregelen van het kabinet half maart ingingen, hebben wij verschillende aanpassingen moeten maken in onze winkel”, geeft ze aan. “Zo mogen er maar twee klanten tegelijk in de winkel zijn en moet iedereen natuurlijk anderhalve meter afstand houden. Ook staat er ontsmettingsmiddel op de toonbank. De eerste twee weken was het héél rustig in de winkel, en was ik bang dat het niet goed ging komen.”

Daarna was het Pasen, en bloeide de vraag naar bloemen gelukkig weer op. “Mensen bleven sowieso thuis, en ze wilden toch hun huis gezellig maken voor Pasen”, vertelt Sonja. “Dat was fijn. Daarnaast zagen wij de vraag naar grafstukken enorm stijgen. Waar we eerst gemiddeld misschien één grafstuk per week of zelfs minder verzorgden, maakten we er nu bijna elke dag wel één. Dat vond ik heel verdrietig. Als mensen staan te huilen in je winkel, dan wil je ze steunen. Maar ik mocht niet eens een hand geven om ze te condoleren. Dat voelde heel kil.”

Naast grafstukken heeft Van Roosmalen Creatief gelukkig ook veel boeketten mogen maken om mensen een hart onder de riem te steken. “Die vraag kwam niet alleen van particulieren, maar ook van bedrijven. Drie Schijndelse ondernemers vroegen ons bijvoorbeeld om een boeketje te maken voor alle bewoners van het Bekkershuis. Een mooi en bijzonder gebaar.”

“De afgelopen weken zien we gelukkig weer meer mensen op straat”, vervolgt Sonja. “Dat betekent soms wel dat mensen tot ver buiten de winkel in de rij staan, met die anderhalve meter afstand. De rij lijkt in dat geval vaak langer dan-ie is. Het is nu even niet anders. Als iedereen een beetje geduld heeft, dan kunnen we iedereen met aandacht helpen. Zo kan iedereen gewoon van onze bloemen blijven genieten.”

In Schijndel van roosmalen creatief bloemen

InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
Hallo InSchijndel

Ben jij ondernemer in Schijndel en wil je een evenement toevoegen? Of heb je een vraag over inSchijndel? Neem contact met ons op.

Neem contact op
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel