Nieuws

Schijndel Cultuur

By 19 april 2022No Comments
 
 
 
 
 

Schijndel Cultuur

"We doen het echt sámen!”

Tijdens de Oranjeweek, rond Koningsdag, is het maar liefst tien dagen lang feest in het centrum van Schijndel. Zaterdag 23 april staat geheel in het teken van kunst en cultuur. Bezoekers van het Schijndelse centrum worden deze dag verrast met optredens, exposities, voorstellingen en workshops van verschillende verenigingen en organisaties. Hiermee laten zij gezamenlijk zien dat Schijndel rijk is aan kunst en cultuur, voor jong en oud!

Koninklijke workshops, StreetArt en kunst kijken!

In de grote tent op de markt worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Er wordt gedanst, muziek gemaakt en kinderen kunnen onder leiding van de kunstdocenten van Phoenix Cultuur tussen 13.00 en 16.00 uur zelf kunst maken. Wil jij net als koning Willem Alexander of koningin Máxima als een echte vorst of vorstin op je eigen ontworpen postzegel staan? Of laat je liever een heus staatsieportret maken? Je wordt gefotografeerd met mooie kleding aan, als een echte koning of koningin. Je mag lekker zelf creatief aan de slag gaan, met potlood, aquarel en stiften. Ook is er luchtdrogende klei, waarmee je een kroontje of een kasteeltje kunt maken. Nog wat versieren met kralen en allerlei kleuren en daarna neem je jouw eigen koninklijke creatie mee naar huis.

Tegenover het voormalige Verswarenhuys gaat kunstenaar Maria Kemps tussen 13.00 en 16.00 uur werken aan een groot kunstwerk: StreetArt. Het werk staat in het teken van de actualiteit: ‘Door de laatste twee jaren is iedereen een beetje ‘beschadigd’. Corona heeft er flink ingehakt en doet dat nog steeds. Ook door de oorlog nu in Oekraïne en de gevolgen daarvan, beseft iedereen wat de waarde is van in vrijheid kunnen leven.’ Ook het Jan Heestershuis en het RAADhuis zijn tijdens Schijndel Cultuur te bezoeken. Er zijn mooie exposities te vinden zoals “Kleintjes van Klein’, de tuinexpo ‘Zeggingskracht in Brons’, beelden van Peter Adams en de Tablet Kunstroute. Daarnaast zijn er exposities te bezoeken in het Dutch Art House, De Koffiemolen (werk van Cindy Langenhuijsen) en Het & Heads.

Theater, dans en muziek

Er wordt in Schijndel volop muziek gemaakt, gedanst, gezongen en geacteerd. Al dat talent laat zich zien en horen tijdens Schijndel Cultuur. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er diverse optredens verspreid over het centrum van koren zoals TOF en No Kidding. Daarnaast kun je genieten van mooie muziek van The Key, Eva & Lucas, The Cadillacs, Sarah& Maiky, pianoleerlingen van Peter Schütz, Rosa & Willem, Anne & Frank, de Big Bandits, Freddy & The Pacemakers en Fanjazztic. In de tent op de markt treden dansleerlingen van Phoenix Cultuur op onder leiding van hun docenten Elmira van Maris en Marloes Schellekens. Ook theater mag natuurlijk niet ontbreken. In ’t Spectrum kunnen kinderen en hun ouders om 14.00 uur terecht voor een gratis muzikale familievoorstelling van de beroemde Dirk Scheele. ’t Spectrum biedt deze voorstelling aan in samenwerking met Theater de Blauwe Kei, de gratis kaartjes kunnen gereserveerd worden via www.blauwekei.nl. Ook voor circus kom je naar het centrum van Schijndel want Mr Poehaa treed op met zijn circustheater.

Het tentdak gaat eraf!

Als uitsmijter gaat ’s avonds in de tent het dak eraf! De bands van Pop&Co, het bandcoachingsprogramma van Phoenix Cultuur, sluiten Schijndel Cultuur af met knallende optredens.

Organisatie en programma

Deze mooie dag wil je natuurlijk niet missen! Jong en oud kan komen genieten, luisteren, kijken en natuurlijk ook meedoen. Schijndel Cultuur wordt georganiseerd door citymanagement Schijndel in samenwerking met Phoenix Cultuur en andere Schijndelse verenigingen en organisaties. Meer informatie en het programma met de timetable kun je vinden op www.in-schijndel.nl/schijndelcultuur.

Bekijk het programma
InSchijndel
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
Hallo InSchijndel

Ben jij ondernemer in Schijndel en wil je een evenement toevoegen? Of heb je een vraag over inSchijndel? Neem contact met ons op.

Neem contact op
InSchijndel
InSchijndel

De Schijndelse cadeaubon kun je inleveren bij winkels en horeca in het centrum van Schijndel, de Molenstraat en omstreken. De bon is verkrijgbaar in de coupures van € 5,00, € 7,50, € 10,00 en € 25,00.

Meer informatie
In-schijndel